Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Zonnepanelen op een plat dak? 4 factoren om mee rekening te houden

Heeft u een plat dak dat u tot op heden onbenut laat? U hebt niet de mogelijkheid er een gezellig dakterras van te maken. En daarnaast overweegt u de laatste tijd steeds vaker om zoveel mogelijk rendement uit uw huis te halen. Dat is al begonnen door duurzame materialen in huis te gebruiken en de isolatie grondig te optimaliseren. Slechts één ding ontbreekt nog in het zo duurzaam mogelijk inrichten van uw huis, namelijk het aanbrengen van zonnepanelen op uw plat dak. Denkt u erover zonnepanelen op uw platte dak te laten plaatsen, dan zijn er een aantal factoren die meewegen in de aanschaf.

1. Het aantal zonuren op uw plat dak

Om zoveel mogelijk rendement uit de zonnepanelen op het plat dak te halen, kan de zon uiteraard niet ontbreken. Een goede zonnige dag zal dan niet alleen u energie geven, maar ook aan de zonnepanelen op uw plat dak. Mits deze voldoende worden blootgesteld aan de zon, zonder overschaduwd te worden door blokkades als naastgelegen gebouwen. In Nederland schijnt de zon in een jaar tijd gemiddeld 4 uur per dag. De zomer is natuurlijk bij uitstek het seizoen om de meeste zonne-energie te verzamelen, maar ook in de winter zullen uw zonnepanelen op het dak hun werk doen.

2. De terugverdientijd van zonnepanelen op een plat dak

De aanschaf van zonnepanelen op een plat dak is een investering die niet gelijk terugverdiend wordt. Wilt u zonnepanelen op uw plat dak, dan zult u daar op lange termijn veel plezier van hebben. Want u stopt geld in de aanschaf, maar verdient het later ook terug. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen op het plat dak bedraagt gemiddeld 7 jaar. En na die 7 jaren zult u merken hoeveel rendement deze investering u oplevert.

3. Het oppervlak van uw plat dak

Heeft u een ruim plat dak waar voldoende zonnepanelen op geplaatst kunnen worden? Of vraagt u zich af of de zonnepanelen op uw plat dak vanwege een geringe oppervlakte wel voldoende op zullen leveren? Een standaard zonnepaneel is 1,65 lang bij 1 meter breed. Daarbij zullen de zonnepanelen op 0,5 tot 1 meter vanaf de dakrand geplaatst moeten worden. En de zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst onder een hoek van 10 tot 30 graden. Voordat u de aanschaf van zonnepanelen op uw plat dak in werking zet, houd rekening met de oppervlakte van uw dak om te kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

4. Het onderhoud van de zonnepanelen op uw plat dak

Om zoveel mogelijk zonne-energie te halen uit de zonnepanelen, zijn de plaatsing en het aantal zonuren bepalend. Maar heeft u de zonnepanelen op uw plat dak laten plaatsen, dan worden deze blootgesteld aan weersomstandigheden en vuil van het buitenleven. Herfstbladeren en vogelpoep houden delen van het zonlicht tegen en ondanks de regen zal niet alle vuiligheid weggespoeld worden. Natuurlijk staat uw veiligheid voorop, dus klimt u het plat dak op om uw zonnepanelen schoon te maken, doe dat dan met de juiste veiligheidsmaatregelen.

Investeren in zonnepanelen op een plat dak doet u bij Sinnergie

Bent u klaar voor een investering die op lange termijn een hoog rendement oplevert en wilt u uw plat dak voorzien van zonnepanelen? Vraag dan meer informatie op om goed voorbereid aan de slag te gaan. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat u weet wat u kunt verwachten bij Sinnergie.