Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Wanneer is het moment om zonnepanelen te kopen?

Zonnepanelen kopen, wanneer is het moment?

Het doen van grote investeringen kost tijd. Tijd om na te denken over de voor- en nadelen en eventueel tijd om het bedrag opzij te zetten. Ook bij het kopen van zonnepanelen weegt u de voordelen af tegen de nadelen voordat u besluit tot de aankoop over te gaan. Wanneer is het geschikte moment om zonnepanelen te kopen? Daarover leest u in deze blog.

Zicht heeft op rendabele winst

De eerste overweging die u helpt besluiten om zonnepanelen te kopen, is het vooruitzicht op financiële winst. Het kopen van zonnepanelen is een grote investering, dus u hoopt daar voldoende rendement uit te halen. Met name in de eerste jaren waarin u de zonnepanelen  gebruikt, maakt u nog kosten. Het heeft tijd nodig voordat u het bedrag eruit heeft en winst haalt uit de zonnepanelen. Wanneer uw zonnepanelen rendabel zijn kunt u uitrekenen met behulp van onderstaande variabelen:

  1. De oppervlakte van uw zonnepanelen
  2. Gemaakte kosten incl. installatiekosten en btw
  3. Het totale vermogen van de zonnepanelen, uitgedrukt in Wattpiek (Wp)
  4. Hoeveelheid opgewekte energie van de zonnepanelen in een jaar, uitgedrukt in Kilowattuur (kWh)
  5. Actuele prijzen van uw stroomleverancier
  6. Met deze gegevens berekent u hoeveel geld u jaarlijks bespaart aan energiekosten en hoelang het duurt voordat uw zonnepanelen volledig rendabel zijn
Wanneer zonnepanelen kopen

Nu de gasprijzen blijven stijgen

We hebben de afgelopen maanden al gemerkt hoe snel de gasprijzen stijgen. De prognose over de toekomst van de gasprijzen stelt ons niet bepaald gerust. Ook dit is aanleiding om te bepalen wanneer u het best zonnepanelen koopt. Grote kans dat dit het moment is, zodat u verdere prijsstijgingen voor bent.

Het kopen van zonnepanelen is een investering waar u op later termijn maximaal voordeel uit haalt, wanneer de kosten van de investering zijn vereffend. Maar ook nu al profiteert u van de zonnepanelen die uw energierekening naar beneden drukken.

Lees ook: 5 Energiebesparende voorzieningen voor uw huis

Vanwege het klimaatprobleem

De ontwikkelingen in het milieu zijn een grote factor in het bepalen wanneer u zonnepanelen koopt. Die veranderingen worden almaar concreter. Ook in eigen land hebben we de afgelopen jaren meegemaakt hoe hoge temperaturen en lange perioden van droogte de zomers kenmerken. En we hebben een aantal hevige regendagen gehad die zelfs uitmondden tot overstromingen. Dit alles is gevolg van de milieuvervuiling. Tegelijk kunnen we als particulier en als ondernemer een bijdrage leveren om deze beweging tegen te gaan. Zonne-energie is daar een effectief voorbeeld van en nu is dan ook het moment om zonnepanelen te kopen.

Zonnepanelen kopen bij Sinnergie

Wanneer u zonnepanelen koopt, zult u zien hoeveel u op jaarbasis aan energiekosten bespaart en dat u vooral op lange termijn heel voordelig uit bent. Met de stijgende gasprijzen en de hoger wordende druk op het milieu is dit het moment om zonnepanelen te kopen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor zonnepanelen en hoeveel voordeel u er uit haalt? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, zodat ook u profiteert van de voordelen van zonnepanelen.