Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

5 Energiebesparende voorzieningen voor uw huis

De gasprijzen stijgen en de druk op een duurzaam en energiezuinig milieu wordt groter. Ook in uw huishouden vindt u het almaar essentiëler met deze norm mee te gaan. Duurzaam wonen om uw ecologische voetafdruk kleiner te maken, maar ook om minder kosten aan energie te betalen.

Wilt u investeren in energiebesparende voorzieningen voor uw huis, dan helpt deze blog u op weg. Hierin staat een aantal ideeën die u kunt meenemen terwijl u uw huis energiezuinig inricht. Waar de ene een groter budget vraagt, is de andere voorziening gemakkelijker aan te passen. Maar allemaal met het uiteindelijke doel energie te besparen, uw energierekening te verlagen en duurzamer te leven.

1. Zonnepanelen op het dak

De eerste energiebesparende voorziening voor in huis, of eigenlijk op het dak, zijn zonnepanelen. Door zonnepanelen aan te sluiten bent u met uw stroomvoorziening nagenoeg volledig afhankelijk van zonne-energie. U hoeft geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken om energie te genereren. Hoewel het een prijzige investering is, haalt u op termijn een hoog rendement uit de zonnepanelen. Dat betekent dat u bijna niet meer hoeft te betalen om optimaal stroom op te wekken.

Lees ook: Wanneer zijn mijn zonnepanelen rendabel?

2. Een warmtepomp

Het water dat u uit de warme kraan tapt, kunt u met behulp van een warmtepomp winnen. Dit is een energiezuinig alternatief dat de cv-ketel vervangt. De warmte uit de omgeving zorgt ervoor dat u in huis warm water uit de kraan haalt en de radiatoren kunt inschakelen. Sluit u de warmtepomp aan op zonnepanelen, dan heeft u twee vliegen in één klap en combineert u twee belangrijke energiebesparende voorzieningen.

3. Goede isolatie

Het verwarmen van uw huis of het genereren van energie met hulp van zonnepanelen en een warmtepomp is erg duurzaam. Maar ontsnapt de warmte direct naar buiten, omdat uw huis onvoldoende is geïsoleerd, dan heeft dat weinig effect. Breng duurzame en kwalitatieve dak- en muurisolatie aan die ervoor zorgt dat de warmte binnenblijft en de kou van buiten niet binnendringt. Dit geldt ook voor de ruiten in huis. Heeft u overal nog enkel glas, dan heeft de isolatie minder nut. U wilt een zo rendabel mogelijke isolatie in huis, dus daarbij dient u ook te kijken naar op zijn minst dubbel glas in het venster en naar de kwaliteit van de raam- en deurkozijnen. Energiebesparende voorzieningen in huis beginnen immers bij de constructie van uw huis.

4. Ventilatie

Bij een goede isolatie hoort ook ventilatie met een hoog rendement. Maakt u gebruik van een ventilatiesysteem om het huis in de zomermaanden gekoeld te houden en goed te luchten, dan wilt u niet dat alle energie verloren gaat. Koop daarom een ventilatiesysteem met een hoog rendement waarmee u de kosten relatief laag houdt en optimaal kunt ventileren. Niet alleen thuis, maar ook op het bedrijf is dit belangrijk. Wanneer u met veel mensen in één ruimte zit, wilt u dat de ruimte goed geventileerd wordt. Combineert u dit met zonnepanelen voor bedrijven, dan profiteert u opnieuw van een sterk rendement.

5. Elektrisch

Tot slot kunt u thuis en op het werk het gebruik van gas reduceren en overstappen op elektriciteit. Dit is een energiebesparende voorziening die relatief eenvoudig is te realiseren. Denk aan simpele stappen als het vervangen van het gasfornuis voor een inductieplaat. En ook op de weg kunt u deze stap maken door een elektrische auto te kopen. Zet u meteen een laadpaal op uw oprit die aan de zonnepanelen wordt aangesloten?

Lees ook: Duurzamer wonen met zonnepanelen en een elektrische auto

Op zoek naar energiebesparende voorzieningen in huis? Informeer bij Sinnergie

In deze blog heeft u een aantal ideeën gekregen om energiebesparende voorzieningen in huis te halen. Prijzige of eenvoudige investeringen, maar allemaal met het doel duurzamer te leven en uw energierekening te verlagen. Wilt u meer weten over onze zonnepanelen en andere energiebesparende voorzieningen, informeer dan eens vrijblijvend bij een van onze specialisten. We vertellen u graag over de vele voordelen van zonnepanelen en wat u kunt doen om uw huis aan te passen.