Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Elk voordeel heeft z’n nadeel. Dat geldt ook voor zonnepanelen

Denkt u erover zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak? Dit kunt u om verschillende redenen overwegen. In de eerste plaats hoopt u financieel goedkoper uit te zijn en maandelijks lagere energiekosten te betalen. En daarnaast hecht u waarde aan een duurzame wereld die u aan uw kinderen en kleinkinderen wilt doorgeven.

Met legitieme motivaties in het achterhoofd doet u grondig onderzoek naar de aanschaf van zonnepanelen. Hoeveel moet ik investeren in zonnepanelen voordat ik een rendabel vermogen terugkrijgt? Hoe monteer ik de zonnepanelen op mijn dak? Wat zijn de voordelen van zonnepanelen en zijn er ook nadelen aan verbonden? In deze blog wijzen we u op de voor- en nadelen van zonnepanelen en ontdekt u in hoeverre u profiteert van zonne-energie die u wint uit de panelen op uw dak.

4 voordelen van zonnepanelen die u zeker wilt meenemen in uw overweging

Of u nu als particulier zonnepanelen wilt aanschaffen of dat u uw bedrijf wilt laten draaien op zonne-energie, aan deze vorm van energiewinning zitten diverse voordelen. Hieronder zetten wij de voordelen voor u op een rij, zodat u kunt bepalen of u hiervan wilt profiteren.

1. De maandelijkse energierekening die lager uitvalt

Omdat u uw eigen energie opwekt die afkomstig is van een duurzame bron, hoeft u geen stroom te kopen van een energiegigant. De zon staat elke dag aan de hemel en al dan niet verscholen achter stapelwolken, hij doet zijn werk en geeft zijn energie en warmte af. Liggen er zonnepanelen op uw dak om die energie en warmte op te vangen, dan resulteert dit in elektriciteit die u kunt gebruiken voor uw huishouden of voor de werkzaamheden binnen uw bedrijf. Hoewel de kosten van de eerste jaren teruggegeven worden aan de investering van de zonnepanelen, kunt u op lange termijn rendement halen uit de winning van zonne-energie. Financieel gezien bent u erg voordelig uit, wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft.

2. Milieubewust elektriciteit sparen

Algemeen bekend aan het gebruik van zonne-energie is dat u een belangrijke bijdrage levert aan een groener milieu. U hoeft niet langer energie te gebruiken die afkomstig is van fossiele brandstoffen die dreigen op te raken en die de uitstoot van CO2 bevorderen. U zet zonder veel moeite de energie van de zon om in elektriciteit en laat uw apparatuur daarop draaien. De zonne-energie raakt niet op en met het lange leven dat de zonnepanelen toebedeeld krijgen, hoeft u niet meer terug te stappen op enkel gewone energie.

3. Salderingsmogelijkheden

Wilt u financieel nóg voordeliger uit zijn, dan bereikt u dat met de optie om te salderen. Dat betekent dat u aan het eind van het jaar het teveel aan gewonnen zonne-energie als het ware terug verkoopt aan uw energiebedrijf. Voor deze overtollige energie krijgt u een vergoeding.

4. Weinig onderhoud en toch een lang leven

U heeft weinig omkijken naar uw zonnepanelen, terwijl zij het werk voor u doet. Af en toe kunt u het dak opklimmen om de zonnepanelen te inspecteren op vuiligheid, die u er in een handomdraai afhaalt. Let wel, hoe schoner uw zonnepanelen zijn, des te hoger het rendement dat u ermee verdient. Een bijkomend voordeel dat al eerder is aangekaart, is de lange levensduur van de zonnepaneel. Dus denkt u dat het te lang duurt voordat u de investering bij de aanschaf

Voor een transparant beeld, de 3 nadelen van zonnepanelen op een rij

Misschien bent u ervan overtuigd dat u zonnepanelen wilt kopen voor op uw dak, maar we willen u toch een eerlijk beeld voorzetten. Zo kunt u de voordelen tegen de nadelen opwegen en helder bepalen of de investering in zonnepanelen voor u is weggelegd. Daarom de nadelen van zonnepanelen voor u uitgezet:

1. Een grote investering

Om zonnepanelen op uw dak te laten monteren, legt u een grote som geld neer. Niet alleen de zonnepanelen zijn aan kosten gebonden, ook wanneer u een monteur inzet om ze te laten plaatsen. Wilt u zonnepanelen kopen, dan betekent het dat u het bedrag met een deel van uw spaargeld in één keer afbetaalt. En hoewel u het bedrag uiteindelijk terugverdient, ziet u het op korte termijn niet terug.

2. Wennen aan de uitstraling van de zonnepanelen

Als u met trots naar uw huis kijkt, omdat hij zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant tot in de puntjes verzorgd is, dan kan het wennen zijn wanneer u zonnepanelen op het dak heeft liggen. De zonnepanelen zijn niet per sé fraai te noemen en passen niet in stijl thuis. Dit hoeft geen reden zijn om geen zonnepanelen te kopen, maar het is wel goed om hier bij stil te staan voordat ze op uw dak liggen. Bovendien gaat het niet alleen om het uiterlijk. Niet elke dak is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Bekijk daarom eerst of het dak van uw huis of bedrijfspand voldoet aan de eisen die hiervoor gesteld zijn.

3. Niet genoeg aan alleen zonnepanelen

Afhankelijk van de apparatuur die u aansluit op het net en inschakelt, kunt u niet altijd uw volledige huishouden laten draaien op zonne-energie. Daarvoor is het netwerk vaak te klein. Onderzoek goed hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van zonne-energie, maar houdt er rekening mee dat u nog wel afhankelijk bent van de gewone netstroom. En valt de stroom uit, dan valt u niet automatisch terug op de opslag zonne-energie die u heeft gewonnen. Ook dan zult u met kaarsjes en bordspellen de avond door moeten komen.

Wel of niet zonnepanelen aanschaffen? Informeer bij Sinnergie

Heeft u de voordelen tegenover de nadelen van zonnepanelen gezet en een afweging gemaakt over de investering die u wilt doen? Wanneer u het voornemen hebt om een serie zonnepanelen te kopen voor op uw dak, dan zult u uiteindelijk merken dat de voordelen het winnen van de nadelen. En bent u er nog niet helemaal uit of twijfelt u nog, laat u dan informeren door de specialisten van Sinnergie. U kunt vrijblijvend contact met hun opnemen om meer te weten te komen over de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen. Koopt u zonnepanelen, dan lossen de nadelen op den duur op als sneeuw voor de zon.