Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Voordelen van zonnepanelen op huurwoning

Zonnepanelen voor huurwoningen

Woont u in een huurwoning en zou u graag gebruikmaken van zonne-energie? Omdat u huurt, zullen aanpassingen in en rondom het huis in overleg moeten gebeuren met de verhuurder. Het is belangrijk om te kortsluiten bij wie de kosten komen te liggen wanneer u de wens heeft iets aan te passen. Gelukkig kunt u hier in de meeste gevallen het huurcontract op naslaan.

Wilt u met uw huurbaas overleggen om zonnepanelen voor de huurwoning aan te schaffen? In deze blog vindt u de voordelen van zonnepanelen waarmee u de verhuurder kunt overtuigen. Bent u zelf eigenaar van een huurwoning, dan zullen de voordelen zeker uw interesse opwekken.

zonnepanelen voor huurwoningen

4 Voordelen voor huurder en verhuurder

Wanneer u als huurder zonnepanelen voor uw huurwoning wilt, dan kan het zijn dat u tegengehouden wordt door het feit dat u niet zelf aanpassingen kunt doen aan het huis. De verhuurder heeft mogelijk al te kennen gegeven niet te willen investeren in zonnepanelen. Of er zijn andere redenen dat u het als bewoner niet voor elkaar krijgt zonnepanelen te kopen. Met de volgende voordelen zult u zien waarom zonnepanelen voor een huurwoning interessant zijn. Niet alleen voor u als huurder, maar ook voor de verhuurder.

Voordeel 1: Lagere energiekosten

Wanneer u gebruikmaakt van huishoudelijke apparaten die zijn aangesloten op zonnepanelen, vallen de maandelijkse kosten voor energie lager uit. Ook als u iedere maand een voorschot betaalt, is aan het eind van het jaar de totale rekening lager. De kans is groot dat u een deel van uw voorschot terugkrijgt. Zeker nu de gasprijzen zijn gestegen, zult u echt merken hoe groot het verschil is. Bent u verhuurder, dan profiteert u ook van deze lagere energiekosten. Dat heeft te maken met het tweede voordeel.

Voordeel 2: Op termijn rendabel

Als u zonnepanelen voor de huurwoning koopt, dan is dat in het begin vooral een investering. U betaalt onder andere voor de zonnepanelen zelf en voor de installatie ervan. Omdat de energiekosten lager liggen en de zonnepanelen energie voor uw huurwoning genereren, staat u op den duur quitte met uw investering. Dat betekent dat de kosten die u in de aanschaf hebt geïnvesteerd door het winnen van zonne-energie eruit zijn. Vanaf dat moment kosten de zonnepanelen u niets meer, maar levert zonne-energie u geld op.

Voordeel 3: Salderen

De winst die u na een termijn van gemiddeld 7 jaar krijgt, komt ook door de mogelijkheid om te salderen. Heeft u zonnepanelen laten plaatsen op uw huurwoning en is er een gunstig jaar geweest met veel zonne-uren, dan bestaat de kans dat u een overschot aan zonne-energie heeft gegenereerd. Uw huurder heeft niet alle zonne-energie in dat jaar opgemaakt, dus er is nog een deel opgeslagen. Dit deel kunt u als het ware terug verkopen aan uw energiebedrijf, zodat u er een financieel voordeel uithaalt.

Voordeel 4: Milieuvriendelijk

Een niet onbelangrijke reden om zonnepanelen voor de huurwoning aan te schaffen, is de gunstige impact ervan op het milieu. Als het huishouden draait op zonne-energie, hoeft de huurder geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen waarvan de voorraad gelimiteerd is. Bovendien is de uitstoot van CO2 veel lager. Voor huurwoningen, koopwoningen en voor bedrijven zijn zonnepanelen onmisbaar, zeker nu de klimaatkwestie zo’n grote rol speelt. Daarin kunt u als verhuurder en als huurder eigenlijk niet langer achterblijven.

Lees ook: Terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen voor de huurwoning via Sinnergie

Heeft u uw huurbaas kunnen overtuigen van de voordelen voor zonnepanelen op uw huurwoning? Of ziet u als verhuurder zelf in dat zonnepanelen niet langer onmisbaar zijn? Zet dan de volgende stap door informatie en advies in te winnen. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. Heeft u vragen over de aankoop van zonnepanelen en wilt u weten hoe u dat kunt regelen met uw huurder of verhuurder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.