Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Zonnepanelen subsidie 2024

Subsidie zonnepanelen 2024, welke mogelijkheden zijn er?

Zonnepanelen zijn voor velen een manier om goed bezig te zijn met het milieu. Zonnepanelen dragen bij aan de vermindering van energiekosten door het gebruik van zonne-energie. Ook helpen ze met het verminderen van de CO2-uitstoot, dit draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Als particulier kunt u profiteren van al deze voordelen. Voor veel mensen is subsidie een reden om geen zonnepanelen aan te schaffen, maar er zijn een aantal lokale opties en regelingen die wellicht interessant zijn. In deze blog vertellen we over deze opties. 

(Lokale) leningen

Gemeenten geven vrijwel geen subsidie meer voor zonnepanelen, maar er zijn wel mogelijkheden voor goedkope leningen. Een populaire optie is een SVn Duurzaamheidslening. Met deze duurzaamheidslening kunt u geld lenen voor het verduurzamen van uw woning. Zo kunt u comfortabel wonen, het energielabel van de woning verbeteren, een goede impact maken op de planeet en mogelijk besparen op energiekosten. De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening met een vaste rente en looptijd. Voor deze lening heeft u toestemming nodig van de gemeente of de provincie en wordt via een bouwdepot versterkt. Via de energiesubsidiewijzer vindt u een actueel overzicht van uw gemeente. Het kan ook voorkomen dat een gemeente regelingen heeft die niet op de energiesubsidiewijzer te vinden zijn.

Als er in uw gemeente geen mogelijkheden zijn voor een Svn Duurzaamheidslening, dan zijn er nog alternatieven als het Nationaal Warmtefonds en het mee financieren van zonnepanelen in uw hypotheek. Via het Nationaal Warmtefonds krijgt u een betrouwbare financiering zonder verborgen kosten. Als u net een woning heeft gekocht, mag u extra geldlenen voor energiebesparende maatregelen als zonnepanelen. De hoogte van het bedrag wordt berekend op basis van de waarde van de woning. Het gaat tot 6% van de waarde van de woning, met een maximaal bedrag van 9000 euro. 

0% Btw

Per 2023 is de btw voor de aanschaf van zonnepanelen 0%. Hiervoor was het altijd 21%, maar had u de mogelijkheid om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Via de btw-teruggaveservice werd dit traject zoveel mogelijk uit handen genomen, maar met het huidige belastingtarief van 0% is dit overbodig. Dat u geen btw meer hoeft te betalen, is voor veel mensen een reden om zonnepanelen aan te schaffen. Eerst kreeg u de btw wel terug, maar was de investering in eerste instantie groter. 

Energiebespaarlening

Wilt u graag zonnepanelen kopen, maar beschikt u niet over de financiële middelen om zonnepanelen te kopen?  Dan kunt u daarvoor een energiebespaarlening afsluiten. U kunt met die lening uw zonnepaneleninstallatie financieren. De voorwaarde is echter wel dat u dit combineert met een andere duurzame maatregel. Met een energiebespaarlening mag u maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen. De 25% die over blijft moet dus besteed worden aan een duurzame maatregel. Denk echter goed na over het aangaan van een lening.

Zakelijke subsidies

Voor Mkb’ers, agrariërs en grote bedrijven zijn er zakelijke subsidies voor zonnepanelen. Vele bedrijven willen zich verduurzamen. Hiervoor is de subsidie SDE++ mogelijk. Met SDE++ ontvangt uw bedrijf 15 jaar financiële ondersteuning. In de voorgaande jaren was ISDE ook een populaire optie voor bedrijven, echter geldt ISDE sinds 2024 niet meer voor zonnepanelen. Enkel bij een warmtepomp, een zonneboiler of een kleine windturbine kunt u hierbij subsidie ontvangen. Meer over zakelijke subsidies leest u in onze blog zonnepanelen subsidie voor bedrijven 2024.  

Subsidie voor zonnepanelen? Vraag een zonnepanelen offerte aan bij Sinnergie

Heeft u interesse in zonnepanelen? Dan is het verstandig om, indien nodig, een lening aan te vragen. Zonnepanelen hebben meerdere voordelen voor zowel de duurzame wereld als voor uw eigen portemonnee. Binnen een paar jaar heeft u de investering terugverdient en bent u minder afhankelijk van eventuele prijsstijgingen. Bij Sinnergie zijn wij specialist op het gebied van zonne-energie systemen, waaronder zonnepanelen. Door voor Sinnergie te kiezen, kiest u voor de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Vraag een zonnepanelen offerte aan en kijk vervolgens welke leningen voor u voordelig zijn. Samen gaan we voor een duurzame wereld! Neem