Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast in 4 stappen

Wilt u investeren in zonnepanelen, dan zult u begrijpen dat enkel het plaatsen van de panelen niet voldoende is voor het genereren van zonne-energie. De zonnepanelen worden aangesloten op de meterkast, zodat de zonne-energie naar uw huishoudelijk apparatuur gaat. In deze blog leest u welke stappen we bij de installatie doorlopen om zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast. Met als gevolg dat u er thuis of op het bedrijf optimaal gebruik van kunt maken.

Stap 1: Een nieuwe energiemeter

We beginnen met het aansluiten van een nieuwe energiemeter die u inzicht geeft in de hoeveelheid energie die u opwekt, verbruikt en kunt salderen. Heeft u nog een oude energiemeter, dan is deze vaak niet geschikt voor zonnepanelen en u kunt de gegevens niet bijhouden.

Stap 2: Verbinding met de meterkast

Vervolgens worden de zonnepanelen aangesloten op de meterkast. Hiervoor is een kabel nodig die via de omvormer loopt. De zonne-energie die door de zonnepanelen gewonnen wordt, loopt door de kabel naar de hoofdmeter en -zekering.

zonnepanelen op de meterkast aansluiten

Stap 3: Een nieuwe groep aanleggen

Om ervoor te zorgen dat de aansluiting veilig gebeurt, leggen we een nieuwe groep aan. Dit is wettelijk verplicht bij een minimum hoeveelheid energie dat in huis wordt opgewekt. Met het aanleggen van een nieuwe groep is het risico op brand en kortsluiting kleiner.

Stap 4: De aansluiting op de meterkast uittesten

Wanneer we de zonnepanelen hebben aangesloten op de meterkast, voeren we een test uit om te kijken of de zonnepanelen naar behoren werken. We onderzoeken of de zonnepanelen optimaal stroom opwekken en of ze veilig zijn aangesloten.

Lees ook: 5 gebruikstips om optimaal te profiteren van uw zonnepanelen

Optimaal profiteren van zonne-energie

De zonnepanelen zijn goed aangesloten op de meterkast en dat betekent dat uw apparatuur op zonne-energie draait. Daarnaast kunt u effectief bijhouden hoeveel stroom u met de zonnepanelen opwekt en hoeveel energie u bespaart. Wilt u zonnepanelen kopen, dan zult u na verloop van tijd zien hoe gunstig dit uitpakt voor uw financiële situatie. Uw zonnepanelen leveren op lange termijn winst op, waardoor u geen geld meer in hoeft te leveren aan het energiebedrijf. Sterker nog, optimaal gebruik van de zonnepanelen levert u uiteindelijk winst op. Door te salderen verkoopt u het teveel aan zonne-energie terug aan uw energieleverancier.

Niet alleen uw portemonnee profiteert van het gebruik van zonne-energie. Ook voor het milieu zitten er gunstige voordelen aan. Minder fossiele brandstoffen die verbruikt worden en een lagere CO2-uitstoot als gevolg maken dat het klimaat minder aangetast wordt door ons consumptiegedrag.

Zonnepanelen laten aansluiten door Sinnergie

Overweegt u zonnepanelen te installeren om voortaan uw huishouden op zonne-energie te laten draaien? Gelukkig hoeft u de installatie niet eigenhandig uit te voeren. Wij helpen u graag om de zonnepanelen aan te sluiten op de meterkast. Daar hebben we de ervaring en kennis voor. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor het kopen en laten installeren van zonnepanelen. En wilt u liever meteen een offerte aanvragen? Ook dat is mogelijk en geheel vrijblijvend.