Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Waarom elektrisch rijden? 10 Redenen om het te doen!

De afgelopen jaren is de populariteit van elektrische auto’s enorm toegenomen. Mensen stappen over van hun benzine of diesel motor en kiezen voor een elektrisch aangedreven auto. Maar waarom doen mensen dit eigenlijk? In deze blog nemen we je mee in 11 reden om te kiezen voor elektrisch rijden en vertellen we over de ondersteunende rol die wij hierin kunnen spelen met bijvoorbeeld een laadpaal. 

Milieuvriendelijkheid

De voornaamste reden om voor een elektrische auto te kiezen is de positieve impact op het milieu. Elektrische voertuigen produceren geen uitlaatgassen, wat betekent dat ze geen CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten. Dit helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en draagt bij aan het bestrijden van klimaatverandering. In combinatie met hernieuwbare energiebronnen als zonnepanelen of een thuisbatterij kan de ecologische voetafdruk van elektrische voertuigen nog verder worden verminderd. 

Lagere brandstofkosten

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine of diesel. De kosten per kilometer zijn aanzienlijk lager, omdat elektriciteit (vaak) goedkoper is dan fossiele brandstoffen. Bovendien zijn elektrische auto’s efficiënter in energieverbruik, wat resulteert in lagere operationele kosten. 

Minder onderhoud

Elektrische voertuigen hebben minder bewegende delen dan traditionele auto’s met een motor op diesel of benzine. Dit betekent minder slijtage en dus minder onderhoud. Elektrisch aangedreven auto’s hebben geen olie nodig, geen uitlaatsysteem dat kan roesten en minder onderdelen die kapot kunnen gaan. Dit leidt tot minder bezoeken aan de garage. 

Stille, comfortabele ritten

Elektrische auto’s zijn vele stiller dan voertuigen met verbrandingsmotoren. De elektromotoren maken nauwelijks geluid, wat zorgt voor een rustige en comfortabele rijervaring. 

Rijprestaties

Auto’s met een elektromotor bieden goede rijprestaties. Ze hebben een hoog koppel vanaf stilstand, wat resulteert in snelle acceleratie. Veel elektrische auto’s kunnen gemakkelijk concurreren met sportauto’s in termen van snelheid en wendbaarheid. 

Toegang tot laadinfrastructuur

De laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen breidt zich snel uit. Er zijn steeds meer openbare laadstations beschikbaar en veel bedrijven bieden laadpunten aan voor hun werknemers. Daarnaast zijn er thuislaadstations beschikbaar die het opladen van een elektrische auto net zo gemakkelijk maken als het opladen van een telefoon. 

Innovatie en technologie

Elektrische auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technieken zoals autonoom rijden, over-the-air updates, infotainmentsystemen en goede veiligheidsvoorzieningen. Elk nieuw model heeft de allernieuwste technieken en innovaties. 

Duurzaamheid

De productie van elektrische voertuigen wordt steeds duurzamer. Waar het in het verleden nogal de vraag was, zetten autofabrikanten zich nu in om de CO2-afdruk van de productie te verminderen. Onder andere door het gebruik van gerecycleerde materialen en het toepassen van energiezuinige productiemethoden.

Bestand voor de toekomst

De wereld beweegt zich richting duurzame energie en een koolstofarme toekomst. Door te kiezen voor een elektrische auto draagt u bij aan deze transitie. Steeds meer landen kondigen plannen aan om de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren te verbieden. Dit betekent dat iedereen afhankelijk zal worden van een elektrische auto. 

Impact op de gemeenschap

Door elektrisch te rijden draagt u bij aan een gezondere leefomgeving voor iedereen. Minder uitstoot betekent een schonere lucht, wat weer gunstig is voor de volksgezondheid. Steden met veel elektrische voertuigen zien al een afname van de luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Een laadpaal kopen bij Sinnergie

Bij een elektrische auto hoort natuurlijk een laadpaal. Met een laadpaal voor thuis kunt u uw auto thuis opladen en zo weer wegrijden in een volgeladen auto. Bij Sinnergie hebben we hoogwaardige laadpalen waar u jaren mee vooruit kunt. De plug and charge laadpaal is een laadpaal geschikt voor thuis. Hierbij hoeft u enkel de stekker in de auto te bevestigen en dan wordt de auto opgeladen. U heeft hiervoor geen pasje nodig. Bij Sinnergie adviseren en helpen we u bij het gehele proces, zo dat de laadpaal goed wordt aangesloten en u uw elektrische auto veilig op kunt laden. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!