Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Duurzamer wonen met zonnepanelen en een elektrische auto

Stijgende gasprijzen, hoge benzinekosten en grote zorgen over de klimaatverandering die dagelijks via verschillende media met ons gedeeld worden. Reden voor u om te overwegen het een en ander in het huishouden aan te passen. Wat kunt u doen om duurzamer te wonen en uw energierekening te minimaliseren? Heeft u al nagedacht over het kopen van zonnepanelen en een elektrische auto?

In deze blog geven we u een aantal tips waarmee u effectief uw woning kunt verduurzamen en op termijn een positieve verandering op uw energierekening ziet. Deze aanpassingen zijn een investering, maar leveren uiteindelijk een rendabel resultaat op.

Zonnepanelen op het dak en rijden in een elektrische auto

De eerste manier om duurzaamheid in huis te bevorderen en minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, is door uw huishouden te runnen op zonne-energie. Met zonnepanelen op uw dak investeert u in een project waar u langdurig profijt van heeft. De zonnepanelen doen hun werk door de warmte van de zon om te zetten in elektriciteit die u in huis kunt gebruiken. Ook wanneer de zon zich schuilhoudt achter de wolken, vangen de panelen voldoende energie op. Hoewel u voor het kopen van zonnepanelen diep in de buidel tast, zult u dankzij de salderingsmogelijkheden en lagere energierekeningen uw investering na verloop van tijd terugverdienen. Bovendien maakt u gebruik van duurzame energie, waardoor u effectief bijdraagt aan een milieuvriendelijk klimaat.

Niet alleen in huis kunt u het een en ander veranderen om duurzamer te wonen. Ook voor het vervoer van A naar B worden de nodige oplossingen geboden. U kunt vaker op uw fiets stappen, maar wanneer de grote afstand dat niet toelaat, blijft u afhankelijk van uw auto. Wat dacht u dan van een elektrische auto? Door elektrisch te rijden verbruikt u minder fossiele brandstoffen en hoeft u geen benzinekosten te betalen. Met een laadpaal aan huis heeft u altijd een volle accu die u oplaadt met de energie uit de zonnepanelen. Heeft u zonnepanelen en een elektrische auto, dan profiteert u dus dubbel van deze investering.

zonnepanelen en elektrische auto's

Andere duurzame oplossingen in het huishouden

Wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen en rijdt in een elektrische auto, bent u al een eind op weg in een duurzaam leefstijl. Bovendien profiteert u van lagere energiekosten. Het kost tijd en geld om zonnepanelen en een elektrische auto te kopen, maar op lange termijn verdient u die ruimschoots terug. Daarnaast kunt u in uw huishouden de volgende aanpassingen verrichten om nog meer te winst te boeken op het gebied van duurzaamheid:

  • Zorg voor goede isolatie in uw huis. Zijn uw dak, muren en vloer goed geïsoleerd zodat u de warmte in huis vasthoudt en kou buiten laat? Denk ook aan de isolatie in uw vensters die door gebruik van dubbel glas aanzienlijk wordt verbeterd.
  • Ook in de kleine dingen kunt u uw huishouden verduurzamen. Niet alleen de aanschaf van zonnepanelen en een elektrische auto, ook bij het doen van boodschappen kunt u nadenken over milieuvriendelijke aankopen. Koop bijvoorbeeld lokale- en seizoensproducten en, als u de tijd heeft, maak ruimte in uw tuin om uw eigen groentes te verbouwen.
  • Bent u liefhebber van nieuwe elektrische snufjes of kleedt u uw interieur graag aan met de mooiste accessoires? Kijk dan eens op Marktplaats of in de kringloopwinkel om die spullen.

Zonnepanelen kopen voor uw duurzame woning? Ga naar Sinnergie

Een kleine verandering in het huishouden kan al effect hebben op een duurzamer levensstijl. Moet u nagaan hoeveel u bereikt als u zonnepanelen en een elektrische auto koopt. Deze aanpassingen hoeven niet alleen in huis te gebeuren. Ook voor het bedrijf kunt u investeren in zonnepanelen of een van bovengenoemde tips toepassen.

Heeft u voor uzelf een effectieve oplossing gevonden om duurzaam te wonen en overweegt u zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten die u graag adviseert bij de juiste keuze. Met het kopen van onze zonnepanelen maakt u een grote stap in een duurzame leefstijl en een lagere energierekening.