Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

5 gebruikstips om optimaal te profiteren van uw zonnepanelen

Heeft u de stap gezet om uw energie via zonne-energie te winnen? Uw dak is bedekt met zonnepanelen en u wilt zo optimaal mogelijk gebruikmaken van de stroom die wordt opgewekt. Om uw steentje bij te dragen aan een groener milieu én om op financieel terrein winst te behalen.

5 tips voor het hoogste rendement uit uw zonnepanelen

Met welke factoren kunt u rekening houden om de energie uit de zonnepanelen zo goed mogelijk te benutten? In deze blog vindt u 5 tips die u helpen het hoogste rendement uit uw zonnepanelen te halen. In eerste instantie zijn de gebruikstips gericht op het benutten van zonnepanelen voor particulieren. Maar ook de zakelijke markt kan deze tips op grotere schaal toepassen.

1. Alleen nog maar elektrische apparaten

Kookt u nog iedere avond op gas en maait u het gras met een benzinemaaier? Vervang deze machines dan met elektrische apparaten. U bereidt uw gerechten voortaan op een inductiekookplaat en gebruikt een grasmachine op stroom om uw gazon te maaien. Ga uw hele huis en schuur door om uw apparaten te inspecteren en te checken welke toe zijn aan vervanging. De elektrische apparaten kunt u dan met de energie uit uw zonnepanelen gebruiken.

2. Laad overdag op met de energie uit de zonnepanelen

Staat er een elektrische vervoersmiddel op het oprit of in de schuur? Of u nu in de auto of met de e-bike op pad gaat, beiden moeten op den duur opgeladen worden. Om uw zonnepanelen zo goed mogelijk te benutten, maakt u overdag gebruik van de stroom die ze opleveren. Idealiter is dit op het uur dat de zon het hoogst aan de hemel staat en de meeste energie afgeeft.

Het is goed voor te stellen dat u aan het werk bent en dus overdag niet altijd thuis bent. Probeer dan zoveel mogelijk andere momenten op de dag te pakken om die zonne-energie voor de elektrische auto of fiets te benutten.

3. Op klaarlichte dag de was draaien

Probeert u zo efficiënt mogelijk de huishoudelijke taken in te delen? U laat de vaatwasser ’s nachts draaien, zodat u de gebruikte afwas van de vorige dag gelijk schoon hebt. Klinkt efficiënt, maar in die uren benut u niet de opgewekte zonne-energie. Probeer daarom zoveel mogelijk op de momenten dat de zon aan de hemel staat uw huishoudapparaten aan te zetten. Door apparaten te laten draaien die de meeste energie slurpen, zet u de energie uit de zonnepanelen direct om in nuttig stroomverbruik.

Heeft u voor uw bedrijf zonnepanelen laten installeren? De stroom vretende machines die u dagelijks gebruikt, kunnen de zonne-energie optimaal benutten. Hoe meer u overdag draait, des te hoger het rendement van uw zonnepanelen.

zonnepanelen gebruikstip nummer 4: overdag de was doen
Overdag – als de zon volop schijnt op de zonnepanelen – de was doen.

4. In de nacht ledverlichting

Maakt u in de nacht toch nog geregeld gebruik van stroom? De bedlampen die u bij het lezen van uw boek inschakelt, een nachtlampje voor uw kindje of extra verlichting bij de trap om dwalende tieners bij thuiskomst naar hun slaapkamer te begeleiden. Vervang alle gloeilampen door ledverlichting die minder energie verbruiken.

En laadt u doorgaans uw mobiele telefoon in de nacht op, dan ligt die het grootste deel van de nacht opgeladen op uw nachtkastje. Dat is zonde van de energie die door de kabel stroomt terwijl uw telefoon al vol is.

Salderingsmogelijkheden met zonnepanelen

De stroom die het gebruik van de zonnepanelen oplevert, kunt u op jaarbasis omzetten in een financiële winst. U levert de zonne-energie namelijk aan bij het energiebedrijf en daarvoor ontvangt u hetzelfde bedrag dat u normaalgesproken aan energie moet betalen.

Optimaal profteren van uw zonnepanelen kan bij Sinnergie

Maakt u al iedere dag gebruik van de energie die via de zonnepanelen op uw dak wordt opgewekt? Profiteer dan van bovengenoemde gebruikstips om een optimaal rendement uit de zonnepanelen te halen. Kleine aanpassingen in uw huishouden kunnen al verschil maken in uw portemonnee.

Ook als u nog geen zonnepanelen heeft, kunt u bovengenoemde tips benutten. Denkt u eraan zonnepanelen te kopen voor op uw dak, neem dan vrijblijvend contact op met de experts van Sinnergie. Zij geven u advies over de investering in zonnepanelen en wat u moet weten voor u ze aanschaft. Zo heeft u straks de gelegenheid om nog meer winst uit de gebruikstips voor zonnepanelen te halen.